Zoals u weet belooft Boltrics alle klanten altijd up-to-date te houden. In september vorig jaar was 95% van onze klanten over naar de (toen nog) laatste Dynamics editie. Tegenwoordig werken 47 klanten al zelfs met Dynamics 365 Business Central. Zij werken dus met de laatste softwareversie en wij werken er hard aan om dit ook voor alle andere klanten te realiseren. Daarnaast stelt Microsoft regelmatig updates beschikbaar. Voor uw duidelijkheid leggen we in dit bericht uit wat dit allemaal inhoudt, wat u van Boltrics kunt verwachten en wat dit voor uw organisatie betekent.

 

Wat zijn de plannen van Microsoft?

Om de impact van updates te beperken verhoogde Microsoft de update-frequentie naar twee per jaar. Ter illustratie, dit was niet lang geleden nog eens per jaar en daarvoor zelfs per twee of vier jaar. Dit betekent dat er zowel in het voorjaar als in het najaar vanuit Microsoft nieuwe updates beschikbaar komen. Hiervoor tekenden ze onderstaande roadmap uit. Hier vallen twee zaken op: de oktober release ondersteunt enkel de Webclient en de programmeertalen wijzigen. In de toekomst komt dus zowel ondersteuning op de Windows-client als C/AL te vervallen. U heeft daarbij nog steeds de mogelijkheid uw oplossing on-premise, in de cloud of hybride te laten draaien. Hoe staat dit in verhouding tot de updates van Boltrics?

Microsoft Business Central Roadmap

Waar richt Boltrics zich nu op?

De updates van Microsoft zijn niet dezelfde als die van Boltrics. Wij blijven voorlopig één keer per jaar een Platform update doen en zodoende gaan we niet mee met de tweejaarlijkse releases van Microsoft. Zoals u weet focust Boltrics zich nu op de updates van Dynamics NAV 2018 naar Dynamics 365 Business Central. Wij streven ernaar om alle klanten met de nieuwste versie te laten werken, iets wat uniek is voor Microsoft partners in Nederland. Over deze update vertelden we u dat – naast de naamswijziging – er verder niet veel veranderde, behalve de verbeterde webclient- en SaaS-mogelijkheden. Na deze update werken onze klanten dus gewoon verder zoals ze hiervoor werkten. Of dit nu in de Windows- of webclient is.

Wat volgt er daarna?

De overgang naar Dynamics 365 Business Central is nu het belangrijkst. Als al onze klanten over zijn deze nieuwste Dynamics versie gaan wij verder met de volgende stap. Dan richten wij ons op de transitie van C/AL naar AL; op dat moment komt dus de programmeertaal switch aan de orde. Vervolgens bepalen we aan de hand van de voortgang hiervan met welke Microsoft update we verder gaan. Dat is het moment waarop duidelijk wordt of uw Windows-client nog ondersteund wordt na de update. Hierover stellen wij u op dat moment tijdig op de hoogte, zodat u exact weet wat u kunt verwachten.

Hoe bereidt u zich het beste voor?

Zoals gezegd verhoogt Microsoft het update-tempo om de impact van de updates te verkleinen. Hierom neemt het belang om onze klanten altijd up-to-date te houden toe. Vooral nu. Microsoft gaat enorm snel en alleen als we met het gehele Boltrics-peloton voorin zitten, kunnen we ervan uitgaan dat we met zijn allen de toekomstige release geschikt gaan maken voor logistiek dienstverleners. Dus stelt Boltrics een update beschikbaar? Meld u dan gelijk aan en we houden uw software-oplossing toekomstbestendig. Heeft u de overgang naar Dynamics 365 Business Central nog niet ingepland? Neem contact op met het update-team om voorin het peloton te blijven.