Als logistiek dienstverlener weet u als geen ander welke klantartikelen het meest populair zijn. Deze ziet u namelijk vaak voorbij komen tijdens het inslag- of uitslagproces in uw magazijn. Vaker dan de minder populaire goederen in ieder geval. Daarom is het voor deze zogeheten snellopers een stuk belangrijker om uw administratieve voorraad correct af te stemmen op uw actuele voorraad. Want komt u tekort? Dan zullen zowel uw klanten als hun klanten niet blij zijn. Om deze reden hebben wij meerdere mogelijkheden toegevoegd aan onze Cycle Counting module. Zo stemt u uw voorraadtellingen nog beter af op uw klanten.

Wat is Cycle Counting ook alweer?

Met de Cycle Counting module creëert u automatische telopdrachten in uw systeem. Deze opdrachten krijgen uw warehousemedewerkers op hun scanner te zien, op een moment dat u van tevoren heeft bepaald. Zo hoeven zij niet in één keer alle voorraad te tellen, maar houdt u continu de administratieve voorraad realtime in lijn met de daadwerkelijke voorraad in uw stellingen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en werken uw medewerkers een stuk efficiënter.

Nieuw soort voorraadtellingen in uw WMS

Met de nieuwe mogelijkheden in de Cycle Count module sluiten uw mogelijkheden nog beter aan op de werkzaamheden van uw klant. Zo kunt u bijvoorbeeld per categorie (van langzaam- tot snellopers) aangeven hoe vaak u moet tellen. Of u laat het systeem op willekeurige artikelen telopdrachten aanmaken. Welke nieuwe smaken er zijn en hoe u dit in uw Warehouse Management Systeem inricht, ziet u hieronder.

Voorraadtellingen | Boltrics

Voorraadtellingen waarbij u willekeurig een artikel selecteert

Ten eerste heeft u nu de mogelijkheid om het systeem telopdrachten los te laten op een aantal willekeurige artikelen. Dit kunt u dus zien als een steekproef. Hoeveel artikelen dit zijn, bepaalt u helemaal zelf. Door regelmatig een willekeurige telopdracht te geven, houdt u op een laagdrempelige manier uw administratieve voorraad bij. Heeft uw collega hard gewerkt en heeft hij tijd over? Dan zorgt een kleine willekeurige telopdracht ervoor dat hij zich niet verveelt en u uw loonkosten goed besteedt.

Voorraadtellingen op basis van uw ABC classificatie

Daarnaast kunt u op basis van ABC-categorieën (voor de omloopsnelheid) instellen hoe vaak u artikelen uit een specifieke categorie wilt tellen. Zo voorkomt u dat snellopers opraken of dat stellingen met langzaamlopers overvol worden. Nadat u de ABC-analyse heeft uitgevoerd, kunt u op artikelniveau aangeven hoe vaak u telopdrachten wilt geven. Dit kan bijvoorbeeld dagelijks, om de dag of eens per week. Net wat u het beste lijkt in die situatie.

Voorraadtellingen | Boltrics

Zelf gemakkelijk een ABC analyse uitvoeren?

In een eerdere blog legde ik u uit hoe u snel en gemakkelijk een ABC analyse kunt uitvoeren in Microsoft Dynamics. Hiermee heeft u in één keer al uw snel- en langzaamlopers in beeld. Op basis hiervan kunt u uw magazijninrichting optimaliseren. Bovendien heeft u hier nu meer inzicht dan voorheen. Zoals u hieronder ziet, krijgt u per picklocatie te zien hoe vaak deze is aangevuld en hoeveel eenheden er gemiddeld per pick gepakt worden.

Voorraadtellingen | Boltrics

Richt parameters in op basis van een taakwachtrijpost

Tot op het heden kon u al Cycle Counting opdrachten filteren op zone en klantniveau. Echter, dit vereist dat u handmatig taken klaarzet. Wilt u deze filters standaard toepassen? Dan heeft u nu de mogelijkheid om deze via een taakwachtrijpost in te stellen. Deze stelt u in op basis van de methode die u koppelde aan de klant, artikel of locatie. Heeft u verschillende methoden hieraan gekoppeld? Dan geeft het systeem automatisch de hoogste prioriteit aan het klantniveau. Zo komt u altijd uw klanten tegemoet.

Voorraadtellingen | Boltrics

Wilt u uw voorraadtellingen optimaliseren?

Het is bekend dat u met Cycle Counting uw eigen administratieve voorraad actueel houdt. Dit klinkt als iets wat enkel u voordeel oplevert, maar het vergroot uw dienstverlening richting uw klanten enorm. Wilt u Cycle Counting integreren in uw dagelijkse werkzaamheden of wilt u gebruikmaken van de nieuwe mogelijkheden uit deze blog? Schroom dan niet om contact op te nemen. You can count on us.