Met een stevige positie in de Nederlandse top 5 e-fulfilmentbedrijven is Nic. Oud een begrip op het gebied van (e-)fulfilment. Om hun groeiambities extra kracht bij te zetten, hebben ze onlangs gekozen voor het WMS van Boltrics.

Groeiambities vragen om een nieuw WMS

Elke dag ondersteunt Nic. Oud retailers – van groot tot klein – op het gebied van e-fulfilment. Iets waar ze goed in zijn én waarin ze blijven groeien. Oftewel, een gezond bedrijf met een flinke groeiambitie. Als geen ander begrijpen ze dat ze hun ambities alleen kunnen realiseren wanneer zij hun klanten snel en flexibel kunnen blijven bedienen. Daar heb je slimme koppen voor nodig en toegang tot de nieuwste technologie. Het eerste zit wel snor, maar wat betreft techniek bleek het bestaande WMS niet langer de juiste match. Om tot de juiste keuze te komen, schakelden ze daarom de hulp in van WMS-expert Jeroen van den Berg.

Slimme pickroutes en flexibele procesinrichting

Jaarlijks produceert en verzendt Nic. Oud meer dan 175 miljoen verpakkingen in hun warehouse van ruim 20.000m². Grote volumestromen verzendingen, waarbij het vaak gaat om één pakketje naar één klant. Oftewel grote hoeveelheden handling die in hoog tempo verwerkt moeten worden.

Een nieuwe WMS-oplossing die dit proces naadloos kan ondersteunen, stond daarom hoog op de prioriteitenlijst. Enerzijds om de efficiency te verbeteren en klantspecifieke processen beter te ondersteunen. Anderzijds om de operationele kosten met minstens 15% te kunnen verlagen. Simpelweg door efficiëntere pickroutes te introduceren en de orderplanning te automatiseren. De oplossing hebben ze gevonden in het WMS van Boltrics. Daarmee wordt het een fluitje van een cent om klanten automatisch te informeren over de laatste status via EDI-koppelingen.

Coert Knijnenberg, Directeur Weblogistics bij Nic. Oud: “We hechten veel waarde aan een duurzame samenwerking. In de eerste plaats de samenwerking met onze opdrachtgevers, maar ook met kwaliteitspartners en leveranciers die ons aanbod completeren. We hebben dan ook behoefte aan een WMS-leverancier die past bij onze organisatie en meedenkt over de beste inrichting van klantwensen en processen. Een partner die garanties en support levert ten behoeve van continuïteit, operationele efficiency en kwaliteit van de dienstverlening. Die samenwerking hebben we gevonden in Boltrics en hun state-of-the-art IT-software.”