Jan de Rijk Logistics kiest na een grondig selectieproces voor het WMS van Boltrics. De moderne, toekomstbestendige oplossing zal de nummer 16 in de top 100 logistiek dienstverleners in Nederland in staat stellen de samenwerking met hun klanten te versterken.

Meer en meer focus op traceability en transparantie

Met ruim 2.000 klanten kent Jan de Rijk Logistics als geen ander de uitdaging van toenemende klantbehoefte. Denk aan steeds kortere leveringstermijnen, toenemende eisen rondom productveiligheid en traceability van goederen.

Heino Kempers, Director ICT bij Jan de Rijk Logistics: “Vanzelfsprekend moeten wij deze eisen kunnen ondersteunen. Dat betekent dat we hierop onze processen moeten afstemmen en over een systeem beschikken dat dit moeiteloos kan ondersteunen.”

De zoektocht naar een toekomstbestendig systeem

Het huidige warehouse managementsysteem van Jan de Rijk Logistics bleek echter niet de functionaliteiten te kunnen bieden die Jan de Rijk nodig heeft om nu en in de toekomst klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Om die reden startte Jan de Rijk de zoektocht naar een nieuwe warehouse managementoplossing.

Dat bracht de organisatie al snel bij Boltrics. Heino Kempers: “Tijdens een evenement vorig jaar volgden we een presentatie van Jonker & Schut. In nog geen 30 minuten deelden zij hoe zij het implementatietraject met Boltrics hebben ervaren, maar ook hoe zij meer grip hebben gekregen op hun logistieke processen en met behulp van data zien waar verbetering mogelijk is. Dat maakte ons nieuwsgierig naar de software van Boltrics.”

Complexe klantgoederenstromen passen moeiteloos

Jan de Rijk heeft een uitgebreid netwerk aan logistieke centra in Nederland met opslagmogelijkheden in onder andere Beilen, Meppel, Eindhoven en Roosendaal. Op elke locatie is de operatie totaal verschillend. Van manueel tot geautomatiseerd en van klanten in de farmacie tot automotive. Al deze goederenstromen met hun specifieke karakteristieken moeten moeiteloos ondersteund kunnen worden.

Heino vervolgt: “Dankzij een referentiebezoek bij VCK Logistics SCS hebben we een goede indruk gekregen wat betreft de mogelijkheden als het gaat om complexe klantgoederenstromen. De uitgebreide mogelijkheden, de altijd up-to-date garantie én het feit dat de oplossing gebaseerd is op het Microsoft platform gaf voor ons de doorslag. We kijken er dan ook naar uit aankomende zomer te starten met de implementatie.”