Op 2 maart 2015 is Tieleman Transport te Kloosterzande, live gegaan met 3PL Dynamics. Het oude WMS-systeem is vervangen door het WMS gedeelte van 3PL Dynamics.
Het WMS van 3PL Dynamics werd aangevuld met de module voor douane aangifte (GPA) en een koppeling met het bestaande TMS-systeem.

Tieleman Transport bestaat sinds 1922 en is gevestigd in Kloosterzande. Met 75 vrachtwagencombinaties en 25.000m² loodsopslag verzorgt Tieleman Transport opslag en distributie in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De meest uiteenlopende goederen worden op- en overgeslagen; food, non-food, pharmaceuticals, (ongevaarlijke) chemicaliën, bulkgoederen enz. Om haar klanten optimaal te kunnen blijven bedienen, was nieuwe WMS-software noodzakelijk.

WMS – 3PL Dynamics

3PL Dynamics voor Tieleman Transport bevat alle essentiële onderdelen van een public warehouse, zoals: inslag, uitslag (orderpicking en volle pallets), opslag van goederen, blokkade van goederen, facturatie en rapportage. Kortom alle benodigde registratie en ondersteuning van public warehouse processen. Tot slot is JetEssentials geïmplementeerd voor het genereren van klant-specifieke overzichten.

WMS en douane aangifte – GPA

Voor Tieleman was het belangrijk om de goederen onder entrepot vergunning te kunnen inslaan, inclusief de bijbehorende registratie van gegevens in 3PL Dynamics. Met de module Customs Declaration is het mogelijk om een administratieve scheiding te maken tussen douanegoederen en niet-douanegoederen. Met de module Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA) maakt Tieleman een rapportage over het voorraadverloop over een periode in een GPA-aangifteformaat.

WMS interface met Roadrunner TMS

Bij Tieleman is er een interface gemaakt tussen het WMS in 3PL Dynamics en het in gebruik zijnde TMS systeem (Roadrunner). Door die koppeling worden uitslagorders die worden aangemaakt in 3PL Dynamics, ingelezen als nieuw dossier in TMS. Behalve klant- en algemene productgegevens wordt ook informatie meegegeven over het verwachtte aantal pallets, waardoor het mogelijk is om via Roadrunner te plannen. Adressen in Roadrunner worden via de EDI-interface gesynchroniseerd met het WMS.