Van Soest Coldstores uit Rijkevorsel is live gegaan met het WMS- onderdeel van BVBVK Dynamics, de oplossing voor logistiek dienstverleners in de koel- & vrieslogistiek.

Directeur  Anton Mauritz van Van Soest Coldstores over BVBVK Dynamics: “Je merkt dat de opgedane kennis vanuit andere coldstore bedrijven goed is verwerkt in de standaard oplossing. De oplossing biedt zelfs meer dan we hadden gevraagd.“

Twee maanden na de start van het project is Van Soest live gegaan met het WMS systeem en aanvullende modules. Anton Mauritz: “De implementatie verliep voorspoedig en zonder echte verrassingen. Belangrijk is om tenminste één man volledig vrij te stellen voor de implementatiewerkzaamheden en daarnaast een intern projectleider voor 2 dagen per week in te plannen, die zorgt dat het project goed verloopt.”

WMS met RF scanning

“Met de gekozen oplossing van BVBVK Dynamics is het voor Van Soest mogelijk alle warehouse processen te registreren en ondersteunen, zoals inslag, uitslag, opslag, productieproces, crossdocking, orderpicking, blokkade van goederen, facturatie en rapportage. De processen worden met RF-scanners volledig ondersteund.

Supply Chain in de keten

BVBVK Dynamics is in België de standaard oplossing voor koel- en vrieshuizen, waardoor het voor Van Soest mogelijk is om gegevens uit te wisselen tussen eigen warehouses met die van collega’s in de branche. Bij een stock overflow kan zo eenvoudig voorraad worden verplaatst naar andere bedrijven (die gebruik maken van dezelfde software), waardoor warehousecapaciteit maximaal wordt benut, zonder dat dat veel administratieve handelingen met zich meebrengt.
Voor de klanten ontstaat hierdoor een single point of contact in de Supply Chain; zij hoeven maar één keer hun informatie aan te leveren, ongeacht of de voorraad bij vrieshuis A of B staat. De software verzorgt de onderlinge communicatie.

Web portal voor klanten

“Met de module Web Essentials heeft Van Soest de mogelijkheid gekregen om haar klanten via een eigen web portal direct inzicht te verschaffen over zowel de historische als de actuele voorraadstanden per artikel, batch, pallet. Verder biedt het web portal inzicht in de status van de inslagen en uitslagen en facturen en status van de producten bij Van Soest.

Anton Mauritz: “De kracht van de oplossing is dat hij is/wordt ontwikkeld voor & door alle logistiek dienstverleners in de koel- en vriesbranche. Je merkt dat aan de consultants van Boltrics: zij zijn uiterst kritisch over aanpassingen van de software. Voordeel is dat updates in de toekomst makkelijk uitgerold kunnen worden en dat we altijd op de laatste versie van de software zullen zitten.”