De Nijmeegse Mark Huisman Logistics zet vol in op digitalisering om slimmer en sneller te kunnen werken en selecteerde daarvoor onlangs het WMS van Boltrics.

Mark Huisman Logistics is actief in transport, op- en overslag en kan daarom gerust de titel allround logistiek dienstverlener dragen. Naast kennis, vaardigheden en ervaring binnen het bedrijf, hanteert de oprichter Mark Huisman nog een belangrijke pijler: ambitie. Dit leidde er onlangs toe dat hij een compleet nieuw warehouse in Nijmegen liet bouwen. Maar hier blijft het niet bij. Om de groeiende lijn ook in de toekomst voort te zetten, besloot de logistiek dienstverlener alle processen – van transport tot warehousing – te moderniseren. Toen dit eenmaal uitgesproken was, begon de bal snel te rollen en zodoende kwam de Nijmeegse ondernemer bij Boltrics terecht. De Edese softwareleverancier heeft ondertussen de WMS-module van hun oplossing 3PL Dynamics geïmplementeerd bij Mark Huisman, en de komende periode zullen de TMS- en Finance-module volgen.

Naar het Zuiden over de digitale snelweg

Mark Huisman focust zich met name op het vervoer van (deel)ladingen van en naar Spanje en Portugal. Door deelladingen te bundelen zijn gunstige voorwaarden van toepassing, ook voor spoedopdrachten. Om deze tarieven te kunnen blijven bieden, was een digitaliseringsslag vereist. Deze wordt met name behaald door het gebruik van RF-scanners. In- of uitgeslagen goederen worden na een scanactie direct in het systeem geregistreerd. Dit beperkt handmatige notities en dubbele registraties aanzienlijk. Administratief efficiënter werken drukt de kosten en zo kan er meer aandacht besteed worden aan klanten en logistieke kerntaken.

Naast het kostenvoordeel wat het Huisman op termijn oplevert, vergroot de digitalisering ook het inzicht in de bedrijfsvoering. Het WMS, gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central, is te raadplegen via de webbrowser. Dit maakt het mogelijk om ook buiten het kantoor de voorraadstatus in te zien en zo de klant te informeren. Zo is de logistiek dienstverlener niet meer gebonden aan een vaste werkplek en kan er zeer flexibel gehandeld worden. Ook vanuit Spanje of Portugal.

Ambities uitspreken en uitvoeren

Deze stap naar digitalisering past perfect in het traject dat Mark Huisman tot nu toe heeft afgelegd. “Sinds mijn opleiding ben ik al betrokken bij de operationele kant van de transportwereld”, aldus de Nijmegenaar. “Enkele logistieke functies in het buitenland lieten mij de strategie en het internationale karakter van de sector proeven. Sindsdien is mijn passie voor het vakgebied niet meer te houden. Vandaag de dag is digitalisering een vereiste om mee te kunnen blijven doen. Het nieuwe warehouse samen met de toekomstbestendige logistieke software van Boltrics geven mij dit vertrouwen in ieder geval. Niet alleen de software, maar ook de logistieke kennis binnen Boltrics helpt mij mijn processen efficiënter in te richten. Ik ben dus zeer te spreken over deze overeenkomst.”