Ede, 19 December 2017 – Mantrans, dienstverlener in pluimveetransport, heeft recent de overstap gemaakt naar het Transport Management Systeem van Boltrics. Met de cloud-oplossing maakt de transporteur de innovatieslag om klanten beter te kunnen ondersteunen en sneller te kunnen anticiperen op ontwikkelingen in de markt.

Met ruim 35 jaar ervaring in pluimveetransport is Mantrans een betrouwbare speler in de markt. Met een uitgebreid en zeer geavanceerd wagenpark verzorgt de organisatie efficiënt en diervriendelijk transport. Met een enthousiast team denkt de organisatie graag met klanten mee en kijken ze continu hoe ze het transport zo goed mogelijk af kunnen stemmen op de wensen van de individuele klant.

Om echter te kunnen blijven anticiperen op de behoeften van hun klanten zocht Mantrans naar een TMS dat hen daarbij het beste kan faciliteren. De huidige software bleek niet meer van deze tijd en beperkte de transporteur in het verder optimaliseren van hun processen. Om die reden is Mantrans een selectie gestart voor een nieuw TMS waarmee ze sneller en beter kunnen inspelen op de behoeften van de markt. Die mogelijkheid hebben ze gevonden in het systeem van Boltrics. Een flexibel systeem dat volledig afgestemd kan worden op hun specifieke processen en gekoppeld kan worden aan hun boordcomputers.

Erik Mandersloot, Mede-eigenaar van Mantrans BV: “We zochten naar een flexibele, aanpasbare en eenvoudig in gebruik zijnde software dat naadloos aansluit op onze processen. Tegelijkertijd was er de behoefte voor een standaardoplossing, omdat het risico anders te groot is dat we na bijvoorbeeld 3 jaar achter de feiten aanlopen. Met de brancheoplossing van Boltrics hebben we een systeem gevonden dat standaard is, maar waarbij we niet inboeten op flexibiliteit. Doordat we hebben gekozen voor de cloud-oplossing hebben we geen zorgen over het onderhoud en performance van het systeem. Dat geeft ons de ruimte volledig te focussen op het optimaliseren van onze processen.”