Ede, 18 augustus 2017 – Frigomundo Coldstore, onderdeel van Zandbergen World’s Finest Meat en gevestigd in Zoeterwoude, schakelt het WMS van Nekovri Dynamics in om een van haar nieuwe opdrachtgevers optimaal te kunnen ondersteunen. Terwijl ze gebruikmaken van de standaard brancheoplossing voor koel- en vrieslogistiek behouden ze tegelijkertijd de flexibiliteit om de aanpassingen in de configuratie door de eigen IT-afdeling uit te laten voeren.

Bi-directionele communicatie met EDI

Om een van haar nieuwe opdrachtgevers te kunnen ondersteunen, bleek de huidige oplossing niet in alle behoeftes ondersteuning te kunnen bieden. Daardoor ontstond de behoefte aan een nieuw WMS. Belangrijk onderdeel is daarbij de communicatie via EDI (Electronic Data Interchange) die op een eenvoudige manier en volgens de nieuwste technologie kan plaatsvinden. Zo wenst de logistieke onderneming berichten vanuit opdrachtgevers direct in te kunnen lezen in het WMS, en informatie vanuit het WMS realtime te delen met opdrachtgevers via webservices. Bij het huidige platform bleek deze optie enkel mogelijk via een kostbare maatwerkoplossing. Reden voor Frigomundo Coldstore om verder te zoeken naar een oplossing die deze mogelijkheden standaard biedt.

Ralph Soetens, Operations Manager bij Frigomundo Coldstore: “Met de brancheoplossing blijven we in control wat betreft de inrichting van onze processen, zo kunnen we eenvoudig zelf klanten, diensten, artikelen, locaties en procesflows aanmaken – zonder tussenkomst van Boltrics. Tegelijkertijd hebben we door de samenwerking met Boltrics toegang tot de nieuwste functionaliteiten die continu worden toegevoegd en werken we altijd met de nieuwste versie van Microsoft Dynamics en dus de laatste technologie. Vooralsnog wordt de oplossing enkel voor één opdrachtgever ingezet, maar deze zal – afhankelijk van de ervaringen die we opdoen – ook in gebruik genomen kunnen worden voor onze overige opdrachtgevers.”

Over Frigomundo Coldstore

Frigomundo Coldstore is hét logistieke centrum voor bevroren, gekoelde en ongeconditioneerde goederen. Frigomundo verzorgt alle logistieke activiteiten en bewaart goederen met de grootste zorg. Vanwege de gunstige geografische ligging ten opzichte van de haven van Rotterdam en luchthaven Schiphol Amsterdam én de directe ligging aan verschillende snelwegen, is het vrieshuis gemakkelijk en snel te bereiken. Frigomundo beschikt over het grootste vrieshuis zonnepanelen systeem in Nederland en is onderdeel van Zandbergen World’s Finest Meat. Voor meer informatie, zie www.frigomundo.com.