Duncker Koel/Vries heeft besloten een nieuw warehouse management systeem te implementeren. Het heeft daarbij gekozen voor een standaard softwarepakket dat is toegespitst op de foodsector waarin de logistiek dienstverlener actief is: Nekovri Dynamics van leverancier Boltrics.

Het WMS dat Duncker heeft geselecteerd moet de onderneming ook naar de toekomst toe meer ontwikkelmogelijkheden geven. Directeur George van Eldik,  Duncker Koel/Vries B.V. : “Samen met Boltrics verwachten wij in zeer korte tijd een standaardoplossing voor onze branche te kunnen implementeren. De verbinding met branchevereniging Nekovri is voor ons van groot belang. Nekovri Dynamics heeft zich inmiddels bewezen bij veel collega ondernemingen. Daarbij biedt het ons de mogelijkheid zeer flexibel en servicegericht te blijven in de dagelijkse operatie. Al met al een goede opstap voor de verdere ontwikkeling van ons bedrijf.”

Van maatwerk naar standaard WMS

De logistiek dienstverlener stapt van een verouderd maatwerksysteem over op het nieuwe WMS. Een update van het bestaande pakket zou volgens het bedrijf niet volstaan, omdat dit het bedrijf nog niet voldoende mogelijkheden en flexibiliteit zou bieden richting de toekomst en de verwachte wensen van klanten.

WMS, ERP en EDI

Het WMS dat nu in gebruik is, is warehouse software met een separatie financiële applicatie. Na de livegang beschikt Duncker over een geïntegreerde oplossing van WMS en ERP. De logistiek dienstverlener ontwikkelt op dit moment een nieuwe activiteit, waarbij ze vanuit het warehouse op het Foodcenter Amsterdam de distributie van een breed scala aan versproducten richting Retail en Foodservice bedrijven gaat verzorgen. Dit zal leiden tot een veel intensievere logistieke stroom door het warehouse. Om dat met dezelfde personeelsbezetting te kunnen doen is het noodzakelijk om processen zoveel mogelijk te automatiseren. Dit houdt onder andere in dat er een uitgebreide EDI interfacing met de klanten wordt geïmplementeerd. Ook stapt het bedrijf over op RF-scanning. Duncker wil hiermee de foutkans bij het orderpicken terugdringen.

Koel- en vrieshuizen

Nekovri Dynamics WMS is een warehouse management pakket dat is gebaseerd op Microsoft Dynamics ERP-software, maar door Boltrics is aangepast aan de behoeften van bedrijven die actief zijn in de koel- en vriesbranche. Het Nekovri WMS ontleent zijn naam aan de Vereniging voor Nederlandse Koel- en Vrieshuizen.

Geconditioneerde foodlogistiek

Duncker Koel/Vries is een onderdeel van Vroegop Ruhe & Co. Het bedrijf is actief als logistiek dienstverlener in de geconditioneerde foodlogistiek. De onderneming heeft een vestiging op het Food Center Amsterdam.

Dit artikel is gepubliceerd op logistiek.nl.