Ede, 1 maart 2017 – BAS Group, gevestigd in Etten-Leur, heeft zichzelf ten doel gesteld zich te ontwikkelen tot allround logistiek dienstverlener. De organisatie wil zich daarbij onderscheiden door zich toe te leggen op goederen die extra aandacht nodig hebben, zoals chemicaliën, consumentenelektronica, farmaceutische producten en voedingsmiddelen. Om daarbij een optimale basis te creëren voor de warehouse activiteiten, heeft de logistiek dienstverlener gekozen voor de WMS-oplossing van Boltrics.

De strategische prioriteiten van BAS Group liggen op het uitbreiden van hun warehouse-, forwarding- en distributieactiviteiten. Ze streven daarbij naar duurzame logistieke oplossingen om een bijdrage te leveren aan een schoon milieu.

De strategie van BAS Warehousing sluit naadloos aan op die van BAS Group. Juist wanneer men kijkt naar het vervullen van de totaal logistieke behoeften van opdrachtgevers speelt warehousing een centrale rol. Om als allround logistiek dienstverlener zijn opdrachtgevers te ontzorgen, moet BAS Warehousing zijn toegevoegde waarde kunnen leveren en aantonen. Een uitstekend personeelsbestand, een proactieve houding, streven naar een uitermate hoog kwaliteitspercentage en een up-to-date en standaard Warehouse Management Systeem zijn daarbij noodzakelijke randvoorwaarden.

Stef Mol, CFO bij Bas Group: “Voor onze opdrachtgevers zijn hun goederen het meest waardevolle bezit. Het zijn hun visitekaartje én opbrengsten. Door het bewaren, bewaken en vervoeren van deze goederen nemen wij een grote verantwoordelijkheid op ons. Om dit goed te doen, hebben we onszelf een aantal verplichtingen opgelegd, de hiervoor genoemde zogenaamde noodzakelijke randvoorwaarden. Eén ervan is een standaard, toekomstbestendig WMS. Onze huidige oplossing kan hierin niet voorzien, hetgeen we wel van een leverancier verwachten. Met het WMS van Boltrics – gebouwd op het platform van Microsoft Dynamics NAV – zijn we verzekerd van een up-to-date systeem en krijgen we toegang tot de nieuwste innovaties van nu, maar ook in de toekomst.”

Over BAS Group

Bas Group is een logistiek dienstverlener van Nederlandse herkomst die diensten levert op het gebied van transport (weg & rail) en logistiek in de Benelux en Zuid-Europa. In de nabije toekomst gaat Bas Group zich ontwikkelen als allround logistiek dienstverlener met een aantrekkelijke thuismarktpositie in West-Brabant, gelegen tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen met groeimogelijkheden in Centraal- en Zuid-Europa. Tegelijkertijd creëert BAS Group een optimale basis voor een onafhankelijke toekomst van de warehouse activiteiten.