Het gros van de logistiek dienstverleners werkt tegenwoordig digitaal. Hetzelfde geldt voor hun opdrachtgevers. Velen van hen hebben zelfs al de automatiseringsslag geboekt. Dit gaat op voor de processen én bijvoorbeeld de communicatie. Deze automatisering verloopt vrijwel altijd via EDI. Praktisch iedereen heeft er wel eens over gehoord, maar een groot deel weet niet waar te beginnen. Desalniettemin verwachten veel van uw (potentiële) klanten dat u EDI integraties beschikbaar stelt. Hoe helpt EDI u verder en waar te starten? In een reeks van een aantal blogs wil ik u, samen met mijn collega’s van het data integratie team, meer uitleggen over EDI. Elke opvolgende blog zal dieper ingaan op de materie, maar we beginnen nu bij het begin: hoe kunt u EDI gemakkelijk toepassen in uw logistieke organisatie?

De voordelen van EDI in de logistiek

Eerder legden wij al uit dat u met het gebruik van EDI een enorme efficiëntie-boost realiseert. De integratie van EDI zorgt er namelijk voor dat u een naadloze stroom van informatie en een soepelere samenwerking tussen uw interne en externe systemen creëert. Kortom, EDI scheelt u tijd, kosten én fouten door repeterende taken te automatiseren. Zelfs, of juíst als beide partijen met een verschillend systeem werken. Deze blog publiceerden we ondertussen alweer twee jaar geleden. Tegenwoordig kunt u niet meer om EDI heen. Alle middelgrote bedrijven (waaronder potentiële klanten) werken met automatische gegevensuitwisseling en wanneer u dit niet doet, valt u buiten de boot. Dus waar EDI gebruiken voorheen een mooie extra was, is het nu een noodzaak. Maar hoe kunt u de overstap naar EDI maken?

EDI integraties realiseren met de DataHub

Wilt u het bovenstaande eenvoudig en efficiënt bereiken? Dan is Boltrics’ DataHub de EDI oplossing die u zoekt. Hiermee heeft u in één keer met geringe tijdsinvestering alle kennis én technologie in huis. En dit alles tegen lage maandelijkse kosten, welke u flexibel op- en af kunt schalen. “Wat is een DataHub?”, hoor ik u denken. De DataHub is een platform die zorgt voor bi-directionele (tweerichtings-) communicatie tussen verschillende systemen. Dit geldt zowel voor uw eigen interne systemen als die van externe partijen. Bovendien is hierin de eerder benoemde EDI integratie al succesvol gerealiseerd. De systemen begrijpen elkaar dus.

Een platform waarvan iedereen profiteert

Echter, ons platform is niet zomaar een platform. Ook deze EDI oplossing is een branche oplossing met “collectief maatwerk”. Namelijk, door functionaliteiten te hergebruiken is er een constante optimalisatie van het systeem aan de orde. Hierdoor hoeven fouten slechts eenmaal opgelost te worden. Daarnaast komen er continu nieuwe mogelijkheden bij en zijn deze beschikbaar voor alle aangesloten klanten. Zonder dat er opnieuw geprogrammeerd hoeft te worden. Alles op één gezamenlijk platform, voor iedereen.

Welke voordelen biedt de DataHub u?

Exact afgestemd op uw WMS, TMS of Forwarding systeem

Allereerst is de DataHub exclusief voor en door Boltrics klanten. Hierdoor krijgt u de volledige aandacht die u nodig heeft. Onze focus ligt namelijk op een perfecte samenwerking van de DataHub en 3PL Dynamics. Alle ingerichte stromen zijn hierdoor in te zien en te configureren binnen uw eigen omgeving, zoals op de afbeelding hieronder.

EDI integraties | Boltrics

Koppelingen met veel externe partijen, in alle talen

Vervolgens bestaan er ondertussen veel verbindingen met externe partijen. Dit gebeurt op een zeer breed spectrum aan mogelijkheden, zoals FTP, AS2, Mail, Web-Request en ga maar door. Met partners en partijen die al zijn verbonden aan de DataHub, kunt u ook direct koppelen. Welke taal u ook spreekt; XML, CSV, X12 Edifact of een vergelijkbare taal voor gewenste EDI integraties. Hierdoor profiteert u van de ontwikkelingen en samenwerkingen vanuit de gehele branche.

Geen onverwachte kosten en betaal naar gebruik

Daarnaast hanteert Boltrics een helder en aantrekkelijk prijsmodel. Dit is op basis van een abonnementsvorm, welke schaalbaar en modulair is. Gaat u minder gebruiken? Dan gaat u gewoon een stapje omlaag in de bundel. Verwacht u meer berichten de aankomende maand? In dat geval is het aan te raden dat u een trede omhoog gaat. Zo ontvangt u geen verborgen of onverwachte kosten én alle mapping kosten zijn inbegrepen. Fixed price, zoals u van ons gewend bent.

Uw data in een veilige omgeving met logistieke koppelingen waar u wat aan heeft

Tenslotte wil ik nog twee voordelen voor u benoemen. Ten eerste draait onze DataHub in de veilige omgeving van Microsoft Azure, een omgeving waar één miljard in is geïnvesteerd voor de data security. Dus, de DataHub is cloud-based en daardoor in een mum van tijd te installeren. Als u naast de DataHub direct nieuwe EDI koppelingen behoeft (die er nog niet al inzitten), krijgt u het Integratie Team tot uw beschikking. Wij denken goed na met u over uw processen en wat hierin nodig is. Zo krijgt u misschien niet direct waar u om vroeg, maar wel altijd wat u nodig heeft.

Ontdek alles over EDI integraties en de DataHub

Hopelijk heeft u nu wat meer inzichten in wat onze DataHub inhoudt en hoe deze het gebruik van EDI in uw organisatie mogelijk maakt. Voor meer technologische inhoud en verdiepende informatie raad ik aan onze blogs in de gaten te houden. Of kunt u nu al niet wachten en wilt u meer informatie? Laat het ons weten of bekijk de onderstaande leaflet!