Het Rotterdamse Hudig & Veder verandert van koers en brengt het gehele Forwarding & Warehousing proces onder in de branchestandaard van Boltrics. Eén centrale oplossing waarmee ze een flinke efficiencyslag verwachten te realiseren en in een paar muisklikken een 360° view krijgen van hun klanten.

Anticiperen op de marktvraag

Met een typische Rotterdamse werkmentaliteit bouwen de mensen van Hudig & Veder al sinds 1795 aan een sterk internationaal logistiek netwerk. Dat betekent echter niet dat ze rustig achteroverleunen. In tegendeel zelfs, want met ruim 200 jaar aan kennis op zak begrijpen ze als geen ander dat de sector snel verandert en dat je de markten nauwlettend moet blijven volgen. Welke trend zien we? Waar hebben onze klanten behoefte aan? En hoe kunnen we hierop inspelen? Een aantal vragen waar ze zich bij Hudig & Veder dagelijks mee bezighouden om hun dienstverlening te kunnen verbeteren.

Dat vraagt om kennis, lef en een flinke dosis adaptief vermogen. Maar ook om een oplossing die nieuwe processtromen moeiteloos kan ondersteunen. Dat laatste bleek echter steeds lastiger te bewerkstelligen met hun huidige maatwerk pakket.

Het wiel opnieuw uitvinden

Thom Lems, Project Manager IT bij Hudig & Veder: “We merkten dat we met onze huidige applicaties tegen de beperkingen aanliepen en bij elke innovatievraag opnieuw het wiel moesten uitvinden. Van het concept tot de bijbehorende specificaties. Dat vertraagt het proces en voordat je het weet loop je achter de feiten aan. Dat wilden we graag voorkomen. We zijn daarom op zoek gegaan naar een best practice, een pakket waarin de ervaringen van andere logistieke dienstverleners reeds zijn opgenomen. Dat bracht ons al snel bij de brancheoplossing van Boltrics.”

Stip op de horizon

Met een breed scala aan transportactiviteiten – van (bulk) opslagfaciliteiten tot beurs logistiek – neemt de kans op een versnipperde werkwijze toe. Dat komt de efficiency niet per se ten goede. Daarnaast zorgt het gebruik van verschillende applicaties ervoor dat data meermaals ingevoerd moest worden waardoor de kans op fouten toeneemt. Hudig & Veder stelde daarom een aantal eisen aan hun nieuwe softwareoplossing: één oplossing voor alle werkmaatschappijen, eenmalige data invoer, koppelingen met ketenpartners om de samenwerking te verbeteren, de mogelijkheid tot het toevoegen van bedrijfsspecifieke workflows én gehost in de cloud.

“Procesoptimalisatie en het verhogen van de efficiëntie ligt binnen handbereik. Een praktisch voorbeeld: data hoeft straks nog maar eenmaal ingevoerd te worden. Ook wordt het veel makkelijker om data inzichtelijk te maken. Een klantvraag is daarmee binnen een paar tellen beantwoord en financiële rapportages zijn met een paar muisklikken samengesteld. Dat scheelt tijd en indirect ook kosten.”

Thom vervolgt: “Met de keuze voor het pakket van Boltrics verwachten wij voor onze WMS & FMS werkzaamheden eenduidig & efficiënter te kunnen gaan werken en te kunnen anticiperen op de constant veranderende vraag om informatie van onze klanten. Daarnaast geeft de combinatie van Boltrics’ aanpak en Microsofts’ Cloud-platform ons het vertrouwen dat we altijd toegang hebben tot de nieuwste mogelijkheden.”