Eind oktober vond de 11e editie van Microsoft’s Direction EMEA plaats in Den Haag – het jaarlijkse event voor Microsoft Dynamics partners. Drie dagen lang stond alles in het teken van inspiratie, innovatie en netwerken. Interessant en indrukwekkend, maar ook gezellig. Met ruim 2200 aanwezigen die allemaal Microsoft een warm hart toedragen kan dit ook bijna niet anders. Natuurlijk was ook Boltrics met een delegatie aanwezig en deze groep collega’s vertelden de dag erop vol enthousiasme over alle nieuwe ontwikkelingen. Wat kwam er aan bod en wat zijn de toekomstplannen van Microsoft?

De koers van Microsoft

Op het event bleek weer eens dat Microsoft grootse plannen heeft. Centraal in deze plannen staat data. Voor ondernemers wordt data gezien als het ‘nieuwe goud’. Voor ondernemers, in welke tak dan ook, valt winst te behalen in het benutten van de beschikbare informatie. Hierbij is het allereerst noodzakelijk deze informatie te vergaren om vervolgens te kunnen analyseren en delen.

Om deze reden zet Microsoft in op het nieuwe platform: Dynamics 365 Business Central. Een flexibele oplossing die ook beschikbaar is als SaaS. Deze oplossing biedt nog meer integratiemogelijkheden tussen Office-producten, waardoor centraal databeheer de norm is. En dit is niet het enige. Omdat de oplossing via de webbrowser is te raadplegen, kan deze data altijd en overal geraadpleegd worden. Informatie vergaren en inzien lukt dus al, hoe zit het dan met de analyse?

Voor dit stuk heeft Microsoft al een geruime tijd een krachtige tool in handen: Power BI. Deze analysetool brengt verschillende databronnen met elkaar in verband en laat de relatie in overzichtelijke rapportages zien. In één oogopslag zien gebruikers de belangrijkste KPI’s, waardoor weloverwogen besluiten niet lang hoeven te duren. Deze rapportages, dashboards en overzichten kunnen vervolgens met één klik gedeeld worden met collega’s of externe partijen.

Tenslotte gaat Microsoft nog een stap verder dan vergaren, analyseren en delen. Het bedrijf richt zich namelijk sterk op Artificial Intelligence, ofwel het voorspellen van trends. En u raadt het al: hiervoor is veel data nodig. Zeer interessante ontwikkelingen, iets waar wij graag mee aan de slag gaan zodat u deze intelligentie ook voor uw bedrijf kunt inzetten!

Boltrics vaart mee in deze koers

Binnen Boltrics zijn we laaiend enthousiast over de mogelijkheden van AI en hoe dit onze producten – en dus onze klanten – naar het volgende niveau kunnen brengen. De 365 Business Central koers gaan wij vanzelfsprekend in mee, hierover krijgt u later meer te horen. In Power BI hebben wij zoals u misschien weet al enkele KPI’s voor logistiek dienstverleners ondergebracht. En het AI-stuk heeft veel van onze developers geïnspireerd om al enkele experimenten uit te voeren. Dit belooft heel wat!

De eerste keer Directions EMEA

Voor onze consultant Guido was het de eerste keer dat hij aanwezig was bij Directions en het was een hele ervaring: “Ik vind het mooi om als partner direct iets mee te krijgen van de visie van Microsoft. Je werkt toch elke dag met het product en krijgt geregeld ontwikkelingen mee, maar om de gezichten van Microsoft zelf vol passie erover te horen spreken werkt heel inspirerend. Ik krijg gelijk zin om aan de slag te gaan met alle ontwikkelingen”, aldus Guido.