Voordat een zakelijke relatie tot stand komt vinden er meestal onderhandelingen plaats. U vraagt iets en vervolgens geeft u iets terug. Uiteindelijk is er een consensus gevonden u beklinkt de deal. Als resultaat hanteert u per klant verschillende tarieven voor dezelfde diensten, zoals bewaarloon of bijvoorbeeld VAL-activiteiten. Waar veel van onze klanten nog met dienstafspraken werken, zal deze functionaliteit binnen een aanzienlijke tijd niet meer doorontwikkeld worden. Gelukkig hebben we al een geruime tijd een beter, toekomstbestendig alternatief: WMS Contracten.

WMS Contracten in het kort

Alweer meer dan een jaar geleden, in september 2017, schreef Dirk-Jan voor het eerst over de module WMS Contracten. Met de regel “als je het niet beter kan verwoorden, is citeren de beste optie” in het achterhoofd, herhaal ik zijn woorden: “Met deze nieuwe functionaliteit is het mogelijk om per documentsoort verschillende dienstafspraken met verschillende prijzen vast te leggen op basis van filters op vrijwel alle velden op de documentregel.” Oftewel, u heeft alle vrijheid om hele specifieke tarieven vast te leggen per klant, per dienst.

De 6 voordelen van WMS Contracten

In Dirk-Jan’s blog wordt u uitgelegd wat WMS Contracten zijn en hoe u ze kunt gebruiken. Ik wil in deze blog dieper ingaan in wat het gebruik van WMS Contracten u nu écht oplevert en waarom dit met het oog op de toekomst u enorm veel tijd zal besparen. Dit zal uw organisatie weer naar de volgende stap brengen. Hieronder noem ik u 6 voordelen van WMS Contracten.

1. Overzichtelijke indeling en gemakkelijk te benaderen

Zonder WMS Contracten moeten wijzigingen in drie verschillende tabellen doorgevoerd worden. Diensten, dienstafspraken en dienstprijzen staan namelijk gescheiden van elkaar. Het inrichten van deze drie tabellen brengt dan ook de nodige clicks met zich mee. Naast de onnodige tijd en navigatie die het kost, is het werken in drie tabellen ook onoverzichtelijk. WMS Contracten tackelt deze twee aspecten. In één overzicht ziet u de prijsafspraken die u maakte bij de onderhandelingen. Daarnaast kunt u heel gemakkelijk op dezelfde pagina een andere mutatiesoort inrichten.

2. Klant specifieke aantallenberekeningen

WMS Contracten maken het mogelijk om aantallenberekeningen toe te passen. Als u deze juist inricht, kunt u per klant heel specifiek bepalen wat wel en wat niet berekend hoeft te worden. Denk aan aantallenafspraken of vergelijkbare klant specifieke afspraken. Er zijn tal van zulke voorbeelden en dus kunt u begrijpen dat u dit heel wat berekeningen kan schelen.

3. WMS Contracten zijn gemakkelijk zelf te wijzigen

Een beklonken deal kan zomaar opnieuw besproken worden. Misschien gaat uw klant veel meer bij u opslaan of breiden zij het dienstenpakket uit. Grote kans dat de prijsafspraken mee veranderen. Ook hier hoeft u niet allerlei wijzigingen op meerdere plaatsen door te voeren. Op veel verschillende mutatiesoorten, zoals inslag en uitslag, kunt u zonder moeite een contracten factbox toevoegen. Zo is een nieuwe afspraak met slechts een paar muisklikken toegevoegd aan het WMS Contract.

4. Veel filtermogelijkheden

De tijden waar u alleen kunt filteren op artikeltoestand, soort of transport zijn voorbij. Met WMS Contracten kunt u filteren op de header of op de regel. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde ordersoort die u niet wilt berekenen. Met deze extra filtermogelijkheden wordt het nog makkelijker specifieke acties voor uw klanten uit te voeren.

5. Optionele diensten invoeren

Sommige diensten die u aan een klant levert zijn sporadisch. Niet elke batch hoeft omgestapeld te worden of aan kwaliteitscontroles (met bijvoorbeeld HTML 5 Scanning) te ondergaan. Maar als dit wel het geval is, wilt u dit zeker in rekening brengen. Hoe dan ook, deze diensten wilt u niet automatisch aan hebben staan. Daarom bieden WMS Contracten de mogelijkheid optionele diensten toe te voegen. Deze kunt u op de ingestelde mutatiesoort oproepen en toepassen. Dit heeft u dan dus helemaal zelf in de hand. Dus is omstapelen een keer wel van toepassing? Voeg dit toe als optionele dienst en u ziet hem automatisch naar voren komen op de factuur tijdens de factuurrun.

6. WMS Contracten kopiëren

Nu denkt u misschien: moet ik het bovenstaande voor ál mijn klanten afzonderlijk gaan bepalen en invoeren? Voor al mijn klanten heb ik vrijwel dezelfde tariefafspraken staan. Dat begrijpen wij maar al te goed en daarom kunt u contracten gewoon kopiëren, zodat het nog gemakkelijker is om deze in te richten voor verschillende klanten of mutatiesoorten.

Introduceer WMS Contracten vandaag nog bij uw financiële afdeling

Telkens nieuwe facturen opmaken is verleden tijd. Voer afspraken eenmalig in en 3PL- of Nekovri Dynamics doet de rest. Bespaar de financiële afdeling uren van tijd en weet zeker dat de juiste facturen verstuurd worden. Maakt u nog geen gebruik van WMS Contracten? Raadpleeg uw consultant, we helpen u graag verder.