Na het lezen van alle orderpick-blogs bent u expert op dit gebied. U beschikt over alle benodigde kennis om het orderpickproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Het warehouse is juist ingedeeld en uw orderpickers kunnen de beste manier van werken bijna dromen. Toch merkt u dat het allemaal nog beter kan. Het proces loopt wat stroef, de werknemers op de vloer schakelen elkaars hulp regelmatig in en er glippen geregeld foutjes doorheen. Maar kleine foutjes voor een orderpicker hebben soms grote gevolgen voor uw klanten.

Orderpicken is foutgevoelig

Het orderpick-proces is volledig gericht op efficiëntie. Dit betekent dat uw pickers hard en snel moeten werken, terwijl de taak ook nog nauwkeurigheid vereist. Door de combinatie van deze twee eisen glippen foutjes er nog wel eens doorheen. Picklijsten worden verkeerd gelezen, artikels worden bij de verkeerde klant geplaatst of soms helemaal vergeten. Door de omvangrijkheid van de opdrachten is waterdichte controle lastig te verwezenlijken. En ook dit is zeer arbeidsintensief.

Denk aan de veiligheid van uw werknemers

Naast fouten komt de veiligheid van uw werknemers bij het picken ook in het geding. Met hun ogen gericht op de opdrachtenlijst of scanner zien zij niet meer waar ze lopen of rijden. Een botsing is zo gebeurd. Dit is niet alleen gevaarlijk voor uw werknemers, maar bij een flinke botsing kunnen ook heel wat artikelen beschadigd raken. Hoe kunt u deze zaken nog wegwerken?

Voice picking

Dus de pickwerkzaamheden moeten sneller, secuurder en veiliger. Dit alles is mogelijk met voice picking. In samenwerking met onze partners Honeywell en Dalosy hebben wij hard gewerkt om voice picking te integreren met 3PL en Nekovri Dynamics.

Wat is voice picking?

Met voice picking pickt de orderpicker door middel van spraak zijn orders. Het werkt heel eenvoudig. Het enige wat uw medewerkers nodig hebben is een headset met een microfoon. Via hun headset krijgen ze korte opdrachten te horen en kunnen deze vervolgens via de microfoon heel eenvoudig bevestigen richting het Warehouse Management Systeem. Doordat uw medewerkers bij het order picken de handen vrij hebben en niet op een scherm hoeven te kijken, kunnen ze veiliger hun werk doen. Daarnaast wordt hierdoor de productiviteit van de medewerker tot wel 35% verhoogd*. Dit betekent dat er in dezelfde tijd meer orders gepickt kunnen worden.

Een opdracht gaat bijvoorbeeld als volgt te werk:

Reduceer fouten met 25%

Door het werken met check digits of de laatste cijfers van de artikelcode die door de voicepicker ingesproken moeten worden, weet je zeker dat de orderpicker op de juiste locatie staat of het juiste artikel pickt. Hierdoor kan het aantal fouten met wel 25%* gereduceerd worden.

Verspil niet langer de tijd aan het opleiden van (tijdelijke) medewerkers

Werkt u veel met tijdelijke medewerkers? Dan kan voice picking een ideale oplossing zijn om uw medewerkers snel wegwijs te maken. Door middel van de gesproken opdrachten, werkt het systeem heel intuïtief. Hierdoor zijn er geen ingewikkelde trainingen meer nodig om uw medewerkers op te leiden. De trainingstijd kan hiermee tot wel 50%* gereduceerd worden.

Hoe werkt de koppeling van voice picking met het WMS van Boltrics?

Vrij eenvoudig. Voice picking is volledig geïntegreerd binnen 3PL- en Nekovri Dynamics en – indien gewenst – te combineren met onze bewezen scanoplossing. Wat betreft voice picking maken we gebruik van het Honeywell Vocollect system in combinatie met Honeywell Hardware. Via Honeywell schaft u de voice terminals en headset aan. Boltrics zorgt vervolgens voor de bi-directionele communicatie tussen uw hardware en uw WMS. Volledig afgestemd op uw wensen en zonder de noodzaak van maatwerk. De proces flows binnen uw magazijn zijn volledig binnen Dynamics NAV in te richten, waarbij dankzij onze opzet het inrichten van een flow niet langer 3 tot 4 dagen kost maar kan soms in 4 uur al gebeuren. Daarnaast maakt het niet uit welke taal uw medewerkers spreken, de oplossing ondersteunt standaard meerdere talen. Zo zijn de populaire talen binnen Nederlandse warehouses (Nederlands, Engels en Pools) gewoon beschikbaar en kunnen uw werknemers hun headset naar hun eigen voorkeur aanpassen.

Hoe werkt het voor uw warehousemedewerkers?

Vanuit het WMS stuurt u uw warehousemedewerkers de betreffende instructies voor de te picken producten en de meest efficiënte pick route. Bij elke actie koppelt uw medewerker direct aan het systeem terug wat er gepickt is. Blijkt dat uw medewerker een verkeerd product, doos of pallet heeft gepickt? Dan wordt dit direct teruggekoppeld vanuit het systeem aan uw medewerker, zodat hij/zij alsnog de juiste producten kan picken. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw collega’s in het warehouse sneller kunnen werken en minder fouten maken – simpelweg omdat ze hun handen vrij hebben.

*Statistieken zijn van Honeywell https://www.honeywellaidc.com/