Boltrics groeit. Elke dag weer. We mogen geregeld nieuwe klanten verwelkomen en onze software wordt continu uitgebreid. Hier zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee, want we hebben er met zijn allen hard voor gewerkt. “Met zijn allen” houdt vandaag de dag alweer ruim 30 medewerkers in. Van sales tot support, van development naar HRM, van intern tot aan bij de klant. Iedereen draagt zijn steentje bij.

Ongeveer een jaar geleden heb ik onze wervingsprocedure toegelicht en aangegeven wat wij in nieuwe collega’s zoeken: branchekennis als grote pré, adaptief vermogen, brede interesse en oplossingsgerichtheid. Als jij past in dit profiel en tegelijkertijd de Boltrics filosofie omarmt, kan het sollicitatietraject beginnen. Mits je werk zoekt natuurlijk. Dat is ook nog enigszins van belang.

Match or no match?

Alle bovenstaande punten kun je afvinken. Dat is al een start. Na een oriënterend telefoontje waarin we allebei wat extra duidelijkheid hebben gecreëerd, mag je een motivatiebrief en je cv opsturen. Wanneer ook dit bevalt volgen er nog enkele gesprekken bij ons op het kantoor. Is er een klik? Is Boltrics wat jij zoekt? Kun jij waarde creëren voor de organisatie? Dit zijn vragen die beantwoord worden tijdens deze fase. Wanneer op alles een volmondige “ja” klinkt, kunnen wij het contract ondertekenen en jou verwelkomen als collega!

Welkom aan boord

Gefeliciteerd, je mag jezelf nu officieel Boltrics-medewerker noemen! Maar wat nu? Vrijwel alle functionele mensen starten als consultant op de (telefonische) supportafdeling. Klanten melden zich bij support met vragen over de door Boltrics geïmplementeerde software. Wat gisteren nog wel werkte, doet het nou ineens niet meer. Aan jou de taak om dit op te lossen. Moet je dit op dag één al doen? Jazeker. Grote kans dat je er zelf niet veel meer van snapt dan de klant die aan de lijn hangt, maar alleen door het actief oplossen van het probleem maak je de materie snel eigen. Naast deze vallen-en-opstaan inwerkwijze volg je in de eerste fase ook interne en externe trainingen over Microsoft Dynamics NAV. Alles met één doel: jou zo snel mogelijk in je rol krijgen.

Wij verwachten niet dat je in één maand al op niveau zit. Sterker nog, als support consultant leg je in een periode van 6-18 maanden een stevige basis. Want wij weten ook: alleen maar door jouw ontwikkeling voorop te stellen kan het bedrijf als geheel verder komen. Daarom bieden we jou de tijd en ruimte om dit op je eigen tempo, maar wel zo efficiënt mogelijk, te doen. Iedereen is anders en heeft voor alles zijn eigen manier. Het is aan jou om jouw kwaliteiten aan het licht te brengen.

Boltrics’ bedrijfscultuur

Zoals gezegd: jij moet zo snel mogelijk in je rol komen en dit moet je op jouw manier doen. Het past in de Boltrics cultuur dat zodoende kernkwaliteiten worden opgemerkt. Zo kom je na loop van tijd altijd op de plek terecht waar jij het best uit de verf komt. Op basis van je kwaliteiten, maar ook je interesses.
Je vraagt jezelf misschien af hoe wij dat kunnen opmerken. Met bijna 100 klanten, 125 support meldingen per week en ruim 30 collega’s kan het toch niet zijn dat dit van iedereen bekend is? Dit brengt me bij het tweede cultuuraspect: de platte organisatie en directe communicatie. Lijnen zijn heel kort en van hiërarchie is geen sprake. Binnen het team weet iedereen van elkaar wie ze zijn, wat ze doen en wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Kijk dan ook niet raar op als één van de directeuren je vraagt of je iets te drinken wil.
Waarschijnlijk zal je nog iets opvallen in je eerste werkweken. Of het nu linksom of rechtsom moet, we zijn erop gespitst om onze taken effectief af te ronden. We werken gezamenlijk aan de toekomst van het bedrijf en doen wat je zegt is hier de basis van. Wanneer dit niet gebeurt valt dit dan ook op en krijg je het (vanwege de platte structuur en korte lijnen) ook zeker te horen. Want bij Boltrics geldt: getting things done.

Boltrics groeit, net als jij

Ik hoor nog weleens van derden dat medewerkers aan hun plafond zitten. Niet vanwege hun vaardigheden, maar omdat het bedrijf te afhankelijk van de medewerker binnen die functie is. Dus kan hij niet gemist worden. Dit zorgt er dan voor dat medewerkers niet kunnen doorgroeien. De organisatie remt jou als ambitieuze medewerker. Dit leidt dan in veel gevallen tot overstap naar een andere werkgever. Het probleem op die afdeling is nu maximaal; een waardevolle medewerker is verdwenen. De arbeidsmarkt is krap, dus zie maar eens een geschikte kandidaat te vinden.

Wij onderscheiden ons hierin. Jouw ontwikkeling stopt niet vanwege een bepaalde afhankelijkheid van jouw kennis of inzet. Als jij eraan toe bent om een stap te maken, dan gaat Boltrics jou die kans geven. Want: als jij groeit, groeien wij. Persoonlijke ontwikkeling van onze werknemers staat dan ook hoog op de prioriteitenlijst.

Groei jij met ons mee?

Ben jij klaar om jezelf te ontwikkelen tot op jouw gewenste niveau? Wil jij op jouw eigen manier je bijdrage leveren aan een jong, informeel bedrijf met korte lijnen? Bekijk hier onze vacatures. Ik zou het leuk vinden als je contact met me opneemt. Dan kunnen we hier samen over sparren.