Wilt u de vaste toeslagen doorbelasten aan uw klanten, maar krijgt u de kriebels van een (nieuw) administratiemonster? Is het u aan de ene kant gelukt een enorme optimalisatieslag door te voeren – voegt u aan de andere kant een nieuwe administratie-frustratie-stap toe. Een voor een moet u alles gedocumenteerd worden, en zonder moeite bent u zo per klant weer 15 minuten verder. Klinkt bekend? Voorkom dan frustratie en houd tijd over met de nieuwste mogelijkheden van Microsoft Dynamics.

Periodieke toeslagen; zonder complexe formules en ingewikkelde processtappen

Want de nieuwe release maakt het mogelijk om direct vanaf het contract vaste periodieke kosten door te belasten. Zónder dat u daarvoor een apart document hoeft vast te leggen of aan de haal moet met complexe formules. In een paar kliks voegt u de periodieke toeslagen toe aan uw contract. Of het nu gaat over de vaste loodshuur, huur van equipment of een management fee.

Direct aan de slag? Check dan onderstaand stappenplan:

Stap 1: Zoek in de zoekbalk naar “WMS Contracten” en open het gewenste contract.

Periodieke kosten doorbelasten: WMS Contracten | Boltrics

Stap 2: Open het gewenste (onderliggende) contract en navigeer naar “Periodieke toeslagen”.

Periodieke kosten doorbelasten: Periodieke toeslagen in Microsoft Dynamics | Boltrics

Stap 3: Een nieuw venster opent. Leg hier de eenheidsprijs vast op de regel. Standaard wordt er met het aantal “1” gerekend. Door middel van een optieveld kunt u eventueel aangeven dat de eenheidsprijs per dag is.

Stap 4: Leg vervolgens met een datumformule de periodeduur vast, bijvoorbeeld 1M voor een maandelijkse toeslag, en geef aan het systeem mee hoe de periode boekingsdatum berekend moet worden. Dus vanaf wanneer de dienst op een factuur verzameld kan worden; Stelt u de datumformule in met <1D> dan zal de toeslag 1 dag na het eindigen van de periode berekend worden.

Periodieke kosten doorbelasten: Periodes selecteren in Microsoft Dynamics | Boltrics

Stap 5: In de factuurrun worden de factuurperiodes automatisch berekend. Klik op “Periodes” om direct te zien welke periodes reeds op een (geboekte) factuur verzameld zijn.

Periodieke kosten doorbelasten: Factuurperiodes bepalen in Microsoft Dynamics | Boltrics