Kan dat echt? Is dat niet heel snel? Maar hoe maakt Boltrics dit mogelijk? Deze vragen zult u zich vast en zeker stellen, waarbij wij vaak een uitleg geven over de aanpak en weg naar succes. Maar de sleutel tot succes ligt binnen de samenwerking tussen onze en uw organisatie. Deze bepaalt uiteindelijk het verloop en succes van uw livegang.

Uw key-user speelt de hoofdrol

Om succesvol te zijn, dienen hier de juiste personen voor aangewezen te worden. Of nog liever: naar voren te stappen. Daarbij zijn de key-users dan ook de hoofdrolspelers in het algehele proces. Zij bepalen het succes van het project!

Om dit succes te behalen is een juiste mind-set en een gezonde dosis enthousiasme nodig – aangevuld met proceskennis. Maar juist voor de key-users dienen interne voorwaarden goed geregeld te zijn. Het is van belang om vrijgespeeld te worden van het normale werk, te beschikken over een goede projectruimte voor afzondering en focus, en om het mandaat te krijgen voor keuzes in het proces. Oftewel: volledig draagvlak vanuit de organisatie om het project tot een succes te maken.

Onze belofte: fixed time

In de loop der jaren hebben wij een projectmethode ontwikkeld die reeds zijn succes heeft bewezen. We zijn er dusdanig van overtuigd om deze uitdaging met elke nieuwe klant aan te gaan: fixed time. Bovendien is dat een van onze beloftes.

De basis van het succes wordt al in het voortraject gelegd en bepaald. De algehele scope wordt zo eenvoudig en smal mogelijk opgesteld. Kleine stappen die leiden tot een groots resultaat. Hierbij zijn de randvoorwaarden natuurlijk belangrijke sleutelelementen.

Samen mijlpalen bereiken


Met de klant hebben wij een fixed time afgestemd, dus de livedatum staat vast. Dit alles brengt focus met zich mee: we hebben immers met elkaar dezelfde eindstreep in beeld. Die streep wordt bereikt middels een aantal mijlpalen in het traject – waarbij zowel stakeholders als het projectteam aanwezig zijn:

1. Workshop: Hierbij komt de aangewezen consultant op locatie bij de klant om de bedrijfsprocessen te inventariseren.
2. Simulatie 1: Bij de simulatie verzorgt een consultant een demo waarbij wordt getoond hoe de werkprocessen in de oplossing worden ingericht. De zogenoemde piketpaaltjes dienen geslagen te worden – waarbinnen de implementatie kan plaatsvinden.
3. Simulatie 2: Tijdens de simulatie laten de key-users – middels allerlei scenario’s – zien hoe de bedrijfsprocessen worden ondersteund binnen de software.
4. Go Live: Onder begeleiding van een consultant worden de verschillende stappen naar een gecontroleerde livegang gewaarborgd.
5. Oplevering: Na livegang inventariseert de consultant met u of er eventueel nog punten openstaan.

Deze methode heeft zijn waarde reeds bewezen en zorgt voor een succesvolle livegang.

Kortom: de key-users zijn de sleutel tot succes en bepalen de diepgang die met de nieuwe oplossing wordt behaald. Als beloning zorgen wij voor een traditionele taart op de dag van livegang – want successen moet je vieren!