Wanneer uw bedrijf deelneemt aan het internationale handelsverkeer, dan weet u als geen ander dat AEO-vergunningen verschillende voordelen kunnen bieden, zoals:

  • Minder fysieke- en documentcontroles
  • Voorrang bij controle als uw bedrijf voor controle is geselecteerd
  • Op verzoek een controle op een bepaalde plaats laten plaatsvinden
  • En er geen controle plaatsvindt op eerder gecontroleerde criteria bij een latere vergunningaanvraag

 

Herbeoordeling AEO-certificaten

In het kader van de invoering van het Douanewetboek van de Unie (DWU) moeten alle organisaties die gebruik maken van AEO-certificaten die zijn afgegeven voor 1 mei 2016, hun AEO-certificaat laten herbeoordelen voor 1 mei 2019, én laten omzetten in een AEO-vergunning. In de praktijk betekent dit dat de douane kijkt hoe bedrijven hun processen beheersen. En dat u dus goed inzichtelijk moet hebben hoe u de interactie met de douane verweven heeft met uw bedrijfsprocessen.

Om u op weg te helpen, biedt de douane de “Inspiratiebundel Authorised Economic Operator” met daarin 56 inspirerende praktijkvoorbeelden voor een betere interne beheersing van Douane- en supply chain risico’s.

Meer efficiency met flexibele en intelligente processen

Een belangrijk onderdeel van de herbeoordeling is het waarborgen van je processen waarbij een geïntegreerde oplossing de beste procesbeheersing kan bieden.

Een geïntegreerde oplossing kan u helpen uw processen te stroomlijnen, douaneaangiften te automatiseren en eenvoudig interfaces te realiseren. Zodat u het aantal administratieve handelingen kunt verminderen, fouten kunt voorkomen en kosten kunt reduceren.

Om te laten zien wat globaal de mogelijkheden zijn binnen onze software delen Hubert Kolk en Ronald Motz, beide douane consultant bij Boltrics, de nieuwste productontwikkelingen en tonen ze de mogelijkheden van onze oplossing.

Vul het formulier in en bekijk ons on demand webinar:

Name(Vereist)