Als uw bedrijf al een tijdje meedraait, dan heeft u een enorme bak aan data verzameld – waarschijnlijk opgeslagen in verschillende systemen en bestanden. Van uw WMS/TMS/FMS, tot verschillende Excel sheets en uw urenregistratiesysteem. Zou het niet heerlijk zijn als u deze gegevens tegelijkertijd zou kunnen inzien? En zou het niet nog beter zijn als u deze gegevens zonder moeite kunt omzetten in gebruiksklare rapporten en dashboards? Zodat u niet meer urenlang verschillende systemen en bestanden moet doorspitten om uit te vinden hoe uw bedrijf ervoor staat?

Wees gerust, u bent niet de enige. Regelmatig ontvangen we de vraag van klanten hoe ze dit proces kunnen vergemakkelijken. Het vormde een van de belangrijkste drivers voor ons om een standaard, maar betaalbare oplossing te vinden die past bij de behoeften van logistieke dienstverleners. Om de beste BI-tool te vinden, hebben we verschillende oplossingen vergeleken. De meesten van hen bleken duur en niet gebruiksvriendelijk te zijn – vaak in combinatie met lange implementatieprojecten. Niet het type tool waar we naar op zoek waren, aangezien we onze klanten een standaard, snel inzetbaar BI-tool wilden bieden die bij voorkeur geïntegreerd kon worden met Microsoft Dynamics.

In 2013 introduceerde Microsoft de eerste versie van Power BI, die ondertussen is uitgegroeid tot een volwassen oplossing. Een complete BI-tool met de herkenbare look en feel van Microsoft Office. En door die erkenning, voor veel gebruikers makkelijk te gebruiken.

Tijdens identificeren van de specifieke behoeften van onze klanten om een dergelijke tool in gebruik te nemen, merkten we dat onze klanten een aantal problemen ervaren om hun gegevens inzichtelijk in kaart te kunnen brengen – voornamelijk door een gebrek aan kennis en ervaring om de benodigde data en architectuur te selecteren die nodig is om rapporten kunnen creëren. Bijvoorbeeld waar worden gegevens opgeslagen? Hoe selecteer je de juiste datasets en wat is de juiste architectuur? Hoe kun je rapporteren over grote hoeveelheden gegevens? Maar ook hoe bepaal je de omzetsnelheid van een pallet? Waar begin je en waar vergelijk je mee?

Om deze vragen te kunnen beantwoorden, werd vaak de expertise van een consultant geraadpleegd. Een vrij eenvoudig, maar inefficiënt proces. Dat bracht ons op het idee om dit proces te veranderen en standaard datasets te verstrekken die gebruikt kunnen worden voor rapportages. Om er zeker van te zijn dat we ons focusten op de juiste KPI’s hebben we een onderzoek onder onze klanten uitgevoerd om de belangrijkste KPI’s voor logistieke dienstverleners te identificeren. Op basis van deze input hebben we voorgedefinieerde datasets beschikbaar gesteld die onze klanten in staat stellen om zonder moeite met Power BI te werken en de controle te houden over hun KPI’s.

We hebben Power BI daarbij op dezelfde manier ontwikkeld als al onze andere producten. Dus als een standaard brancheproduct, gebaseerd op de feedback van onze klanten. Dit betekent ook dat we ervoor zorgen dat de datasets bij elke functionele update worden bijgewerkt en alle nieuwe items die we toevoegen, generiek toevoegen zodat alle klanten de nieuwste datasets kunnen gebruiken.

Tegelijkertijd is het mogelijk om zelf gegevens toe te voegen aan de voorgedefinieerde datasets en nieuwe dashboards te maken, gebaseerd op Dynamics NAV of andere bronnen.

Nieuwsgierig wat Power BI voor uw organisatie zou kunnen betekenen. Vul het formulier in en bekijk ons on demand webinar.

Naam(Vereist)

* Mocht u van gedachten veranderen, klik dan op de "unsubscribe link". Deze vindt u in de footer van iedere mail die u van ons ontvangt. Heeft u nog vragen? Mail dan naar marketing@boltrics.nl. Wij gaan respectvol met persoonsgegevens om en dat blijven we uiteraard doen. Voor meer informatie verwijzen we u naar het privacy statement op onze website. Door op "Update mijn profiel" te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.