Van 10 tot en met 14 juli was Boltrics aanwezig tijdens hét jaarlijks terugkerende wereldwijde Microsoft Partnerevent Inspire 2017 in Washington DC. Met in totaal 18.000 is Inspire de plek voor partners om inspiratie op te doen, te verbinden en te leren.

Zo werden Microsoft-partners een week lang werden we bijgepraat over Microsofts’ strategie voor de komende periode én de roadmap van Dynamics NAV. Waar gaat het heen?

Microsoft’s roadmap voor Dynamics

Microsoft Dynamics is Microsofts’ bedrijfsoplossing voor grote en kleine(re) bedrijven en bestaat uit verschillende producten voor relatiebeheer (CRM) en de financiële administratie voor het MKB (NAV) en grotere organisaties (AX). Onlangs heeft Microsoft daar Dynamics 365 aan toegevoegd. Een totaaloplossing met apps voor CRM én ERP die bedrijven naar behoeven uit de cloud kunnen afnemen. Dynamics 365 is daarbij in twee varianten beschikbaar:

  • De Enterprise edition met Dynamics AX
  • De Business edition met Dynamics NAV als financiële app.

Van Dynamics CRM was al bekend dat dit alleen nog in de Cloud wordt doorontwikkeld, maar was het – tot half juli – nog onduidelijk wat er met Dynamics NAV zou gebeuren.

Tijdens Inspire 2017 deelde Microsoft hun roadmap voor de komende jaren en verzekerde ons dat Dynamics NAV voorlopig beschikbaar blijft in de Cloud én in een on-premises versie. Op beide versies zal Microsoft blijven doorontwikkelen tot tenminste 2019.

Technische en functionele aanpassingen in NAV ‘Tenerife’

Naast deze belangrijke informatie over toekomstige releases van alle Dynamics producten deelde Microsoft ook nieuws over de technische en functionele aanpassingen in NAV ‘Tenerife’.

Zo ligt de focus in de ‘Tenerife release’ op de volgende drie onderwerpen:

  • het beste van twee werelden samenbrengen,
  • de kern van het programma verbeteren,
  • en nieuwe mogelijkheden creëren

Daarnaast kan de software draaien op een lokale server (on-premise), in de cloud en op elk gewenst mobiel platform (Windows 10, Android of Apple).

Verbeterde Power BI-integratie

In 2013 introduceerde Microsoft de eerste versie van Power BI, die ondertussen is uitgegroeid tot een volwassen oplossing. Een complete BI-tool waarmee u eenvoudig data kunt visualiseren in een dashboard. Zo maakt u business intelligence beschikbaar voor de eindgebruiker. Kunt u data combineren uit interne en externe bronnen en weergeven als management rapportages.

Met de nieuwe release komt er een nieuwe en eenvoudiger te gebruiken Power BI-integratie beschikbaar. Zo zal de rapportagetool niet alleen beschikbaar zijn vanuit het rolcentrum, maar kunt u de Power BI-integratie vanuit verschillende onderdelen in NAV starten.

Meer weten over de mogelijkheden van Power BI? Bekijk dan ons webinar.