Wanneer u onlangs een seminar heeft bezocht of een vakblad heeft opengeslagen, dan heeft u vast en zeker iets gehoord of gelezen over Microsoft Power BI. Maar waar gaat deze hype eigenlijk over? Of zoals ze in het Engels zeggen “what’s the buzz about”? Kan het uw bedrijf voordelen bieden?

Laten we beginnen bij het begin. Want wat is Power BI eigenlijk?

Zoals de naam gedeeltelijk al weggeeft, is Power BI een BI-tool van Microsoft die u helpt bij het verzamelen, transformeren en visualiseren van gegevens die in verschillende systemen en bronnen zijn opgeslagen. Of deze gegevens nu afkomstig zijn uit uw eigen systemen of van een externe bron. Denk daarbij aan de informatie die u heeft opgeslagen in een SQL-database, in een Access-database, in de cloud of ontvangen heeft als Excel-sheet. Door deze gegevens in Power BI te verzamelen, kunt u deze grote hoeveelheid data omzetten naar bruikbare input voor rapporten om deze gegevens te visualiseren. En om u op weg te helpen, hebben we – op basis van een onderzoek onder onze klanten – vooraf gedefinieerde datasets en dashboards toegevoegd om de belangrijkste KPI’s voor logistieke dienstverleners bij te houden. Met slechts één muisklik kunt u deze rapporten publiceren en delen met uw collega’s en klanten. Zo kunt u geïnteresseerden toegang geven tot de rapporten en dashboards die u met hen wilt delen – ongeacht vanaf welk apparaat ze werken, vanuit kantoor, thuis of op de weg. Daarnaast kunt u – als kers op de taart – ook uw rapporten in Microsoft Dynamics integreren. Eindeloos schakelen tussen verschillende programma’s behoort daarmee tot de verleden tijd.

Power BI in Dynamics NAV

Ondersteun uw onderbuikgevoel met onderbouwde cijfers

Met Power BI hoeft u niet langer enkel op historische data hoeft te leunen, maar kunt u ook prognoses maken voor de toekomst waardoor tijdlijnen inzichtelijk worden. Het helpt u om de brij aan data te vertalen naar zelfverklarende rapporten en dashboards. Zodat u eerder en betere beslissingen kunt nemen en sneller kunt inspelen op trends binnen uw bedrijf.

Leer meer over de mogelijkheden van Power BI voor uw onderneming. Registreer u gratis voor ons (on demand) webinar.