Pas op, in dit blog worden veel open deuren ingetrapt!

Hoe oud is het spreekwoord ‘beter één vogel in de hand, dan tien in de lucht’? En hoelang is het al bekend dat niemand optimaal functioneert als hij moet multitasken? Want als u links kijkt, wat ziet u dan rechts?

Zoals Universiteitshoogleraar psychologie Paul A. Kirschner van de Open Universiteit in Heerlen het zo mooi verwoordde in een interview met Quest: “De kans dat jij in staat bent om te multitasken is net zo groot als dat je honderd meter kunt sprinten onder de negen seconden: een normaal mens kan dat niet”.

Nog niet overtuigd dat multitasken niet werkt? Doe dan eens de oefeningen op “Strategisch lui“.

Tijdens onze implementaties zijn we continu bezig met focus om er zeker van te zijn dat we processen inrichten die de meeste waarde toevoegen voor onze klant. Daarnaast proberen we in een zo kort mogelijke tijd (3 maanden) zoveel mogelijk optimalisaties op een succesvolle manier door te voeren. Daarom stellen we ons steeds de volgende vragen:

– Zijn we met de juiste dingen bezig?
– Moeten we op dit moment met deze dingen bezig zijn?
– Spannen we ons in voor zaken van nú of voor ‘ooit een keer’?
– En zijn we bezig met dingen die we kunnen afronden?

In mijn eerdere blog ‘Fixed price, waar zit de adder?’ beschreef ik al waarom we bij Boltrics onze projecten kunnen aanbieden tegen een fixed price.

Hoe minder ballen je in de lucht hoeft te houden, hoe beter het gaat.

Een uitspraak die past bij het feit dat we als mens weinig talentvol zijn in multitasken en het zonder veel beter lukt om taken af te ronden. En taken afronden betekent resultaten behalen. Wil je het in een theorie beschreven zien? Lees dan over Kanban en Just In Time (JIT).

Het verhaal is eenvoudig. De onderliggende wijsheden zo oud als de weg naar Rome. Toch is het voor velen moeilijk om het in de praktijk te brengen. Voor mij is dit een van de leukste dingen van werken bij Boltrics: mensen helpen dit te doen én succesvol projecten opleveren! Iedere dag ben ik daarmee bezig.

Mooi werk!