Bij Boltrics houden we de werving van onze nieuwe collega’s graag in eigen hand en personeelsbemiddelaars buiten de poort. Onlangs was er één handig langs de ‘blokkades’ geglipt en stelde hij de vraag: “wat is jullie geheim”. Het bracht ons tot een lach en een blog. Want wat is ons geheim eigenlijk?

Sinds de start in 2010 houdt de Boltrics groei aan. Groei in het aantal klanten, medewerkers en omzet. Zowel de omzet per FTE alsook de toegevoegde waarde per FTE nemen toe. We concluderen: Ons business model – gebaseerd op continue innovatie, always up-to-date, repeatable business en getting things done – werkt en betaalt zich uit.

Bekijken we de instroom met een historisch perspectief, dan komt 80% van onze nieuwe collega’s binnen via het netwerk (incl. LinkedIn). Bijzonder positief als collega’s anderen aandragen. Het levert hen een beloning op waarvan ze prachtig op vakantie kunnen, een nieuwe mountainbike of tuinset kopen. Bijvangst is dat het een automatisme lijkt dat ze nieuwe collega’s helpen op snelheid te komen.

Welke mensen zoeken we niet: degene die regelmatig van werkgever switchen, want de meesten komen na 2 jaar Boltrics écht op de gewenste snelheid. Documenteer je of heb je documentatie nodig? Grijp je te snel technisch in? Vier je zelden een succes? Werk je voor het geld of de secundaire arbeidsvoorwaarden? Meld je dan niet bij ons.

Wat vinden we belangrijk?

Allereerst onze branche: logistiek dienstverleners. Onze klanten begrijpen onze oplossingen, want het is voor hun branche gemaakt. Branchekennis is dus een grote pré. Onze oplossingen ontwikkelen zich razendsnel en breiden zich snel uit: we zitten voorop de Microsoft trein. Lag tot voor kort onze focus alleen op Dynamics NAV, verschuift onze ambitie momenteel richting het bredere productportfolio wat een extra uitdaging geeft. We hebben ervaren dat denkende doeners het best bij ons passen. Conclusie: de meest gewaardeerde collega’s pakken nieuwe technieken snel op en voegen waarde toe.

Tot slot: Ga je aan de slag bij Boltrics, dan zorgen we ervoor dat je werk krijgt dat bij je past, een introductie en training op maat.

Lijkt het jou wat?

Wil je spiegelen? Solliciteren? Je kunt mij bereiken via 0318 742 550 of stuur een e-mail. Ik ga graag met je in gesprek en behandel je reactie vertrouwelijk.

Ben je personeelsbemiddelaars, dan moet ik je helaas teleurstellen. Want het werven van nieuwe collega’s vinden we zelf veel te leuk en besteden we daarom niet uit.