Na 26 jaar werkzaam te zijn geweest in operationele- en salesfuncties binnen logistieke bedrijven, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en persoonlijke groei. Ik vond dit bij Boltrics als hun Sales Manager. Mensen om me heen vroegen of ik wel goed wijs was om zo in het diepe te springen. Maar ik wilde mijn logistieke kennis verder uitbreiden en wel op het vlak van logistieke software, omdat dit steeds belangrijker wordt en de impact hiervan op logistiek dienstverleners richting de toekomst groter wordt. En er is geen betere manier om kennis hierin op te doen, dan zelf deel te worden van het team bij een toonaangevende leverancier.

In de eerste maanden die volgden heb ik veel geleerd over logistieke software. Variërend van platform ontwikkeling, integratie, flexibiliteit in standaard, altijd up-to-date én snelheid van implementaties. Maar ook de veranderende behoefte binnen de branche om te innoveren en daarmee de concurrentie te kunnen volgen of zelfs voor te kunnen blijven. Én in welke richting deze zich gaat ontwikkelen. Het valt me daarbij op dat er twee ‘werelden’ zijn.

Sneller anticiperen op veranderingen

De visionairs die begrijpen dat verandering nodig is in de logistieke software platforms, zich reeds oriënteren op de toekomst en hun investeringen daarop aanpassen. Deze groep zal in staat zijn om snel op veranderingen te anticiperen, kunnen zich eenvoudig aanpassen óf veranderen zelfs door ‘push’ zelf de supply chain.

En dan is er de groep die afwacht op de veranderingen die komen. Ze zullen er mee omgaan op hét moment dat het komt en misschien gaat het hun deur wel voorbij. Ik hoop dat de komende veranderingen hen niet zal verassen en ze snel en tegen lage kosten kunnen aanpassen om gelijke tred te houden met de concurrentie en de behoeftes van de verladers. Ik hoop ook, dat er tegen die tijd voldoende arbeidskracht met parate kennis beschikbaar is om hen te vergezellen en te ondersteunen in dit verandertraject.

Mijn keuze voor Boltrics was destijds een zeer bewuste keuze.

Mede vanwege hun filosofie, Microsoft NAV-platform, sterke focus op de logistieke branche en de leidende positie als leverancier. Als u de noodzaak van verandering ook begrijpt, kunnen we beginnen te ontdekken wat nú de beste oplossing kan zijn en past bij uw bedrijf. Ons advies: begin klein met schaalbare modules om je organisatie voor te bereiden op veranderingen die op je pad komen én wees niet bang voor verandering.