Filteren, één van de meest gebruikte optie binnen Dynamics NAV.

Laten we beginnen met het ‘snel’ filter.

Het snelfilter werkt op een specifieke kolom die u kunt selecteren met behulp van een keuzelijst. Nadat u de kolom waar u op wilt filteren heeft geselecteerd, kunt u een waarde ingeven, bijvoorbeeld ‘taart’. Elke waarde in de geselecteerde kolom met de waarde ‘taart’ zal worden gevonden (bijvoorbeeld ‘fruittaart’). Voor het snelfilter maakt het niet uit of u slechts een deel van de waarde invoert waar u naar op zoek bent.

Nu gaan we naar het ‘geavanceerd’ filter.

Het geavanceerd filter is nodig wanneer u op 2 of meer velden in de pagina wilt filteren. Het geavanceerd filter werkt op een ander manier dan het snelfilter. U selecteert een kolom waarop u wilt filteren, maar u moet de exacte waarde invoeren waarnaar u wilt zoeken … OF u gebruikt een van de filtercriteria (voorbeelden hiervan vindt verderop in deze blog). Het voordeel van een geavanceerd filter is dat u het kunt opslaan en opnieuw kunt gebruiken – wanneer u maar wilt.

Opslaan van een filter

Klik op de naam van de pagina en ga naar ‘Weergave opslaan als’. Er verschijnt een pop-up waarin u de naam van de pagina invoegt (inclusief filters). De activiteitengroep is de plaats in het navigatiedeelvenster waar u het filter opslaat.

Filtercriteria

Hier ziet u enkele voorbeelden voor filteren binnen het geavanceerd filter.

Tips

  • Selecteer een waarde in de lijst en toets ALT + F3
  • Wanneer u naar ‘help’ gaat, opent u een webpagina waar u ook filtercriteria kunt vinden

Veel success met het maken van filters!

Deze berichten worden geleverd “as is” zonder garanties en geven geen rechten.
U neemt alle risico’s aan voor gebruik.